Alertă pe Platoul Corneşti din Târgu Mureş, din cauza viespilor gigant!

Uriaşele insecte, cunoscute ca „bărzăuni”, au atacat-o pe atleta Daniela Cîrlan, proaspăt întoarsă de la Jocurile Olimpice, în timp ce participa la un semimaratonul Ascotid Trail Race. Sportiva a fost transportată de urgenţă la spital.

‘Zona unde au fost semnalate viespile este la aproximativ 10 kilometri distanță de zona de agrement a Platoului Cornești, în pădure (zona cunoscută sub denumirea de Terebics-Czinege). Proprietarul pădurii respective este municipiul Târgu Mureș, însă aceasta este sub administrarea Ocolului Silvic Târgu Mureș, care a fost înștiințat cu privire la această situație, pentru a fi luate măsurile care se impun. În perimetrul amintit au fost montate plăcuțe de avertizare, însă sportivii care își desfășoară antrenamentele în zonă sunt rugați să întrerupă o perioadă de timp activitățile, pentru prevenirea incidentelor’, a informat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureș, Cosmina Pașcan, pentru Agerpres.

fb_img_1473791591531

Photo: Daniela Cîrlan

„Am simţit nişte lovituri puternice în cap. Mă durea rău, nici nu mai ştiam ce e cu mine. M-am oprit din alergare, pentru că nu înţelegeam ce se întâmplă, era prima dată când aveam de a face cu aşa ceva. Era cineva prin zonă, a venit şi m-a luat la palme ca să omoare viespile. Nu cred că trebuia să mă opresc cum am început să fiu înţepată, dar nu am ştiut cum să reacţionez. Am văzut că pot să respir, mă pipăiam să văd dacă m-am umflat şi apoi mai alergam câteva sute de metri. Apoi iar mă cercetam să văd dacă am ceva! La finalul cursei, îmi plesnea capul de durere”, a povestit Daniela Cîrlan.

 

Daniela a alergat până la linia de sosire. A câştigat cursa, deşi avea dureri groaznice de cap. A scăpat ca prin minune, spune sportiva, dar şi medicii. Pentru că viespea gigant poate ucide cu 3-4 înţepături.

Photo: Daniela Cîrlan

fb_img_1473791784257

Despre autor

Lasă un comentariu

*