Daniel Osmanovici, Anca Lungu (Prinţesa Polonic), Octavia Geamănu şi Truli le-au făcut astăzi, 1 august, copiilor de la centrul de zi Mia’s Children o mega surpriză cu o zi de vacanţă „încărcată” cu sport şi sănătate, o dată cu lansarea proiectului-pilot “Sănătate prin sport. Ajută-i să crească frumos!”, demarat de Asociaţia de Turism şi Ecologie Edelweiss România.
Startul orei de sport a fost dat de Daniel Osmanovici, cu câteva minute de încălzire, în care vedeta Observator le-a explicat celor mici cum trebuie să-şi pregătească organismul pentru alergare.
Conduşi de celebrul deja maratonist în scopuri caritabile, Daniel Osmanovici, şi încurajaţi de Octavia Geamănu, Mia’s Children au finalizat cu succes cursa din jurul Parcului Palatului Mogoşoaia.
Spre bucuria celor mici, cele două vedete le-au dat micuţilor autografe pe diplomele primite.
Surpriza zilei a venit de la Gaşca Zurli. Truli a făcut sport cu cei mici, jocuri educative, au cântat împreună cântece vesele şi, desigur, nici simpatica vedetă a copiilor nu a scăpat de dat autografe.
După un sport sănătos, merge o gustare sănătoasă. Înainte de picnic, copiii de la centrul de zi Mia’s Children au aflat de la Dr. Ruxandra Pleşea (Clinica Ponderas) că cea mai importantă masă a zilei este micul-dejun, că nu trebuie să sărim peste gustările cu legume şi fructe, dar şi cât de importantă este hidratarea, mai ales în zilele călduroase şi atunci când facem sport.
Prinţesa Polonic a dat iar din bagheta magică şi a transformat cuhnia (bucătăria brâncovenească) Palatului Mogoşoaia într-un atelier ultramodern, în care brioşele sănătoase au crescut mai ceva ca în basme, sub mâinile îndemânatice ale prinţesei şi atenta supraveghere a copiilor.
După ce copiii au lăsat lună şi bec poiana pentru picnic, ghidul Palatului Mogoşoaia le-a oferit celor mici şi o scurtă lecţie de istorie, printr-o vizită a palatului.
Pentru mai multe fotografii, click aici
Partener:
Sponsori:
Invitati
Dr. Ruxandra Plesea
Octavia Geamanu
Daniel Osmanovici
Prinţesa Polonic
Truli (Gaşca Zurli)
“Sănătate prin sport. Ajută-i să crească frumos!”– proiect-pilot demarat de Asociaţia de Turism şi Ecologie Edelweiss România
În România, sunt aproximativ 5 milioane de copii. 60.000 dintre ei sunt abandonaţi, abuzaţi sau alungaţi din familiile în care s-au născut.
10.000 dintre micuţii care au ajuns pe mâna statului înfruntă încă o luptă: handicapul.
Toţi aceşti copii sunt hrăniţi de stat cu 12 până la 16 lei pe zi. Tot ei sunt în grija unor oameni plătiţi, în medie, cu 800 de lei pe lună. Iar numărul asistenţilor sociali asigură doar o treime din necesarul în sistem.
Toţi aceşti copii, din centrele de plasament, sunt vulnerabili. Dar au şi ei şanse. Este şi vacanţă, iar mulţi dintre ei nu au unde să se bucure de vară şi nici bani de excursii. Nu îi vom putea ajuta pe toţi, dar fiecare dintre noi poate ajuta pe cineva.
Acestea sunt motivele pentru care Asociaţia de Turism şi Ecologie Edelweiss România demarează programul pilot – „Sănătate prin sport. Ajută-i să crească frumos!”
OBIECTIVE:
Încurajarea copiilor să practice un sport, dezvoltându-şi, astfel, interesul pentru obiceiuri sănătoase.
Înţelegerea rolului practicării unui sport şi ajutarea lor în alegerea unei discipline
Atragerea atenţiei asupra importanţei păstrării curăţeniei în mediul înconjurător
Încurajarea copiilor să îşi respecte propriul corp şi să aibă o alimentaţie sănătoasă
Cine suntem?
Cu Asociaţia de Turism şi Ecologie Edelweiss România promovăm turismul, ecologia, sportul și valorile tradiţionale, vrem să avem parteneri în proiectele noastre tineri şi copii, pentru că prin ei construim viitorul. Când suntem prea ocupaţi la job, ne amintim că înaintea oricărei profesii, suntem oameni. Şi nu ne costă nimic să arătăm asta.
De ce Edelweiss?
Florea de colţ este simbolul dragostei şi al curajului. Se spune că, pentru a-şi dovedi dragostea şi curajul, tinerii colindau zonele stâncoase ale munţilor pentru a culege flori de colţ şi a le oferi iubitelor. În limbajul florilor, ea înseamnă puritate şi curăţenie. Este o plantă deosebit de rară, un monument al naturii, fiind ocrotită prin lege încă din 1931. Floarea de colţ ne inspiră grija pentru oameni şi natură.
Ce facem?
- Desfășurarea de activități ecologice, sportive, culturale și de agrement
- Promovarea de programe turistice şi eco-turistice
- Reamenajarea, ecologizarea şi remarcarea anumitor zone de interes turistic
- Promovarea unei atitudini de respect față de mediul înconjurător, responsabilizarea tinerilor şi a copiilor pentru protejarea ecosistemelor
- Încurajarea practicării sportului şi a activităţilor recreative în natură de către tineri şi copii, ca alternativă de petrecere a timpului liber
- Supravegherea aplicării legilor privind protecția mediului și sesizarea organelor abilitate în cazul încălcării acestora
- Protecția mediului, participarea la acțiuni de ecologizare și recuperare a mediului
- Stimularea, încurajarea și organizarea de activităţi cultural-sportive
- Promovarea, organizarea, desfășurarea și participarea la activități specifice, de tip recreativ și competițional
- Acordarea unei atenţii deosebite modalităţilor de acordare a primului ajutor şi a educaţiei sanitare în mediul montan;
- Organizarea unor tabere de educaţie turistică şi ecologică în ţară şi în străinătate
Despre Mia’s Children
Mia’s Children este o organizaţie non-profit la baza căreia stă un Vis. Visul de a vedea tinerii şi copiii din Bucureşti sau din zone limitrofe, care au resurse limitate, sunt neglijaţi, abandonaţi sau abuzaţi, crescând într-un mediu iubitor şi încurajator şi devenind membrii fericiţi şi sănătoşi ai societăţii româneşti, din punct de vedere fizic, emoţional şi spiritual. Zilnic, acasă la Mama Mia, 35-40 de copii se implică în diverse activităţi artistice, sportive şi creative, care îi ajută să se dezvolte armonios, atât fizic cât şi psihic. În timp, unii dintre ei au reuşit să atingă performanţe remarcabile (peste 50 de copii au fost premiaţi la concursuri naţionale şi internaţionale de artă, 8 dintre ei au fost acceptaţi în Corul de Copii al Radiodifuziunii Române, câţiva au avut expoziţii de pictură, unul a jucat în filme şi foarte mulţi dintre ei s-au integrat cu succes pe piaţa muncii).